Flyktingfond

Hbt-personer (homosexuella, bisexuella och transpersoner) tvingas ibland fly på grund av förföljelse från myndigheter, omgivningen eller från familjen.

Det blir allt svårare att få asyl i Sverige och många hbt-flyktingar som, trots dokumenterat skyddsbehov, nekas asyl tvingas gömma sig för att undgå utvisning.

Avslagen motiveras ibland av Migrationsverket och Migrationsdomstolen med att man kan leva dold i sitt hemland utan att någon behöver få veta om ens sexuella läggning eller könsidentitet. Detta strider mot intentionen med svensk lagstiftning och är INTE ett rimligt alternativ! Ingen ska behöva dölja sin identitet, eller tvingas leva under hot och i skräck för vad som skulle hända om den blev känd. Många av de som skickas tillbaka försvinner spårlöst, torteras, fängslas eller dödas.

RFSL och RFSL Ungdom arbetar för att stödja hbt-flyktingar som har lämnat förföljelse, förtryck och hot om fängelse eller till och med dödstraff.

Vi stödjer hbt-flyktingar genom juridisk rådgivning i asylprocessen och personliga stödsamtal. Många som kommer i kontakt med RFSL behöver även hjälp för att kunna tillgodose sina mest grundläggande behov så som mat, medicin, busskort, kläder eller någonstans att bo.

Behovet är mycket stort och DU kan på olika sätt vara med och visa ditt stöd.


Ge en gåva

Sätt in Ditt bidrag på Plusgirokonto: 302718-2
(mottagare: Hbt-flyktingars stödförening)

Allt arbete inom föreningen sker ideellt så hela Din gåva går till att bistå flyktingarna – ingenting går till administration eller andra omkostnader.

50, 100 eller 200 kronor kan göra stor skillnad!

Läs mer om hbt-flyktingars stödförening här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s